Malgrat de Mar

Recollida Municipal

RECOLLIDA DE REBUIG:

Des de l’any 1989 que la nostra empresa es l’encarregada de realitzar el servei de Recollida de Residus Sòlids Urbans, a tota la vila de Malgrat de Mar. El xofer segueix la ruta seguint les instruccions facilitades per part de l’ajuntament.

La freqüència de recollida:
En temporada alta (Maig a Octubre): tots els dies.
En temporada baixa (Novembre a Abril): tots els dies excepte dimarts i dijous.

Per una millora en el medi ambient i tenir menys impacte visual s’han creat 22 illes de contenidors soterrats. Un contenidor soterrat té la capacitat de 3 vegades 1 de superfície.

Una vegada omplert el camió es dirigeix a la planta de transferència, per sort a la mateixa població, on aboquem els residus a la tolba, on aquesta aboca a un contenidors i es porta a una incineradora.

RECOLLIDA DE PAPER, ENVASOS I VIDRE:

Des del 01/01/2009 la nostra empresa es l’encarregada de la recollida selectiva (paper-cartró, envasos, i vidre), per tota la Vila. Quan vàrem començar hi havien un total de 55 illes distribuïdes per tot el poble, però a dia d’avui (2015) ja anem per 86 illes, 31 més, i seguim estudiant punts estratègics per col·locar-ne més. A l’hora també hem reduït els contenidors de rebuig, ja que gairebé tot els residus generats a les llars i comerços són assimilables a reciclar. 

Des de que vàrem començar el servei, l’ajuntament a fet vàries campanyes de sensibilització i si, sembla que poc a poc va funcionant ja que en el 2007 les tones eren 489,85tn de cartró (comercial-municipal) 159,94tn d’envasos i 405,15tn de vidre (comercial-municipal), i en el 2014 les tones han sigut 495,46tn de cartró, 603,90tn d’envasos i 500,216tn de vidre.

Les freqüències de recollida són:
Cartró:  Dilluns, dimecres i divendres.
Envasos:  Dimarts, dijous i dissabtes.
Vidre:  3 cops al mes.

RECOLLIDA D’ORGÀNICA:

El servei de recollida d’orgànica municipal, es va implantar al novembre del 2014. Es va fer un estudi per col·locar diferents contenidors d’aquesta fracció. A les parades soterrades on hi havien 2 contenidors de rebuig, un es va canviar per orgànica. I a algunes parades de superfície es van col·locar contenidors d’orgànica, de 240 L o de 800 L. En total vam posar 66 contenidors d’orgànica de superfície i 22 soterrats.

Al març del 2015 es va fer una caracterització d’aquest residu i els resultats van ser bons. Malgrat està al capdamunt dels municipis de la comarca que millor reciclen aquesta fracció.

La freqüència de recollida:
És la mateixa que en el rebuig.
En temporada alta: tots els dies.
En temporada baixa: tots els dies, excepte dimarts i dijous.

Recollida Comercial

RECOLLIDA D’ORGÀNICA:

L’ajuntament facilita contenidors als establiments que fan ús d’aquest servei, tenen que treure el contenidor abans de l’hora d’inici de la recollida, i una vegada nosaltres buidem el contenidor, el tenen que tornar a guardar.
A dia d’avui es realitza aquest servei a 125 llocs que majoritàriament són comerços i hotels.

La freqüència de recollida:
Es realitza diàriament, tant en temporada alta com en temporada baixa. I es comença a les 8:00h.

RECOLLIDA DE VIDRE:

Té el mateix funcionament que l’orgànica, l’ajuntament els hi facilita contenidors als establiments i ells es fan càrrec de treure-ho el dia i l’hora que toca aquesta recollida.
Al l’any 2012 es feia servei a 60 establiments, ara, al 2015 s’ha ampliat el servei i ara recollim a 123 establiments, 63 més respecte fa 3 anys.

La freqüència de recollida:
Tant en temporada alta com en temporada baixa, el servei es realitza dilluns i dijous.

RECOLLIDA D’ENVASOS:

Aquest servei es realitza als grans productors i a les dependències de l’Ajuntament. Funciona igual que la recollida d’orgànica i de vidre.

La freqüència de recollida:
Dilluns i dijous, sense distingir temporada alta o baixa.

RECOLLIDA DE PAPER-CARTRÓ:

Aquest servei es realitza sense contenidor, ja que és molt més fàcil deixar-ho apilat i ben lligat, perquè un contenidor amb cartró s’omple molt fàcilment.

La freqüència de recollida:
Dimarts, dijous i dissabtes. Tant en temporada alta com baixa.

Recollida de trastos i poda

La nostre empresa també és concessionària de la recollida de trastos i poda tots els dimarts amb trucada prèvia per als carrer de la vila de Malgrat.

És molt senzill contractar aquest servei, les pautes que has de seguir són:

– Abans de dimarts, trucar al 93 765 31 51 o al 615 39 21 46 o també omplir el formulari de mes a baix, posant carrer i número.
– Dilluns, a la nit baixar-ho al carrer.

Així de senzill es el servei, i si tots el realitzarem seguint les pautes, un dissabte no ens trobaríem un armari en mig de la plaça, o d’un carrer,…
Es pot deixar tot tipus de moble, electrodomèstics, poda, roba,… menys runa i fibrociment. La poda te que estar lligada o en bosses. No es poden deixar muntanyes de trastos, el servei es pot realitzar tots els dimarts que et facin falta, fins que no et quedi res per treure. Com podeu veure es un servei molt senzill, que si tots el realitzarem com te que ser, no passaria el que passa. 
Esperem la vostra trucada, i solucionarem tots els dubtes que tingueu.

Malgrat com tots els pobles, una de les seves finalitats, es que es vegi un poble net i ecològic, un bon reciclatge per el Medi Ambient, ja que es un problema que esta en primer lloc en tot el món.

SI VOLS QUE PASSEM A RECOLLIR OMPLE EL SEGÜENT FORMULARI.
Recollida de tot tipus de voluminosos (mobles, electrodomèstics, matalassos,…) menys runa i fibrociment. S’ha de deixar la nit anterior al lloc on s’hagi quedat.

  * Camps obligatoris

  Neteja de contenidors

  RENTAT DE CONTENIDORS DE SELECTIVA:

  Tots els contenidors de selectiva es renten trimestralment.
  Freqüència de rentat: Dimarts i dijous.

  RENTAT DE CONTENIDORS DE REBUIG I ORGÀNICA:

  Es renta en funció de la zona, aquí veieu el mapa amb les diferents zones.

  Les delimitacions de les zones del poble:
  1 (rosa): Av. Colom / Av. Bon Pastor / Av. Costa Brava
  2 (groga): Av.Bon Pastor / C/ Passada / Av. Mediterrània
  3 (blava): Per sobre de l’Av. Costa Brava
  4 (verda): Malgrat Nord i Barri de la Verneda
  5 (taronja): polígon

  Freqüències de rentat:
  La zona 1 i la 3

  En temporada alta quinzenalment i en temporada baixa mensualment
  La zona 2 i la 4
  Tant en temporada alta com en temporada baixa es renten quinzenalment.
  Zona 5
  Durant tot l’any bimensual.

  GERMANS ALUM, S.L.
  Pol. Ind.: Can Patalina, c/Estany, 24
  08380 MALGRAT DE MAR (Barcelona)
  TEL.: 93 765 31 51 – 615 39 21 46
  FAX: 93 761 90 34
  inf-alumnet@hotmail.com

  GERMANS ALUM, S.L.
  Pol. Ind.: Can Patalina, c/Estany, 24
  08380 MALGRAT DE MAR (Barcelona)
  TEL.: 93 765 31 51 – 615 39 21 46
  FAX: 93 761 90 34
  inf-alumnet@hotmail.com